HOLBÆKVEJENS DEXTERKVÆG

Holbækvejens dexterkvæg

Salg af frilandskød og naturkød på Sjælland

Salg af frilandskød og naturkød fra dexterkvæg på Sjælland

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i omsorgsdyr, Naturkød eller Frilandskød eller du blot har spørgsmål til vores dyr som vi behandler med omsorg og kalder dem derfor omsorgsdyr.

Vores dextere er Naturdyr og Frilandsdyr. De går ude sommer og vinter på græsmarker med mulighed for også at kunne gå ind i tørvejr eller læ efter dyrenes eget ønske. Dyrene går sjældent ind - hvad enten der er 30 graders frost eller 30 graders varme.

Selv om det er omsorgsdyr bliver vi jo nød til at slagte flere af dem. Vi slagter frilands dextere - naturdyr og omsorgsdyr flere gange i løbet af året. Det kød vi ikke selv spiser sælger vi i 1/4 eller 1/2. Dyrene er parteret helt ud i detaljen. Alle kan selv deltage i parteringen og pakningen og dermed få kyndig vejledning, så der sker en optimal udnyttelse af alt kødet.

Prisen på dexter Naturkød og Frilandskød er i halve kr. 80 og i kvarte kr. 85.- pr. kg med moms. En kvart vejer ca 45 -  55 kg. 

Vi sælger også hakket oksekød med en fedt procent mellem 6-9 % - dog kun i mindste portioner af 10 kg. Ved Køb af 10 kg er prisen kr. 85.00 pr kg. inkl. moms. Ved køb af 25 kg hakket oksekød er prisen kr. 80.00 pr. kg med moms.

I starten havde vi vanskeligt ved at slagte og spise vores dextere. Vi har vænnet os til det, og har det fint med at spise kødet i dag - ud fra den betragtning og det perspektiv, at dyrene har haft det rigtig godt i hele deres levetid og haft optimale forhold - set fra dyrenes vinkel lige fra de var små. Det har altid kunne bevæge sig frit - ude som inde efter eget ønske.

Dexterne er typisk 2 år, når de slagtes, og det betyder også, at der er rigtig meget smag i kødet.

Det samme gør sig gældende i forhold til det foder vores dextere spiser.

Vores dextere får kun serveret naturfoder i form af græs eller wrap om vinteren - det vil sige usprøjtet foder og intet kunstgødning på markerne, hvilket udelukkende skal ses ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv - dels for vores dyr - men også for os, der spiser kødet.

Et andet element er det forhold, at Naturdyr og frilandsdyr sjældent er syge, og fyldes derfor heller ikke med medicin. 

Vi transporterer selv vores dextere til slagteren i hestetrailer på samme måde som vi kører vores dyr på sommergræs. Vi vil ikke udsætte dyrene for en grim og kedelig oplevelse med transport på anden måde - end det de har prøvet før. De fortjener ikke at blive urolige eller stresset på den sidste køretur.

Da vi købte vores dextere havde vi sygdom tæt på kroppen, og blev i den forbindelse anbefalet kun at spise rent Naturkød og Frilandskød. Det er vores helt klare opfattelse, at det har haft en stor helbredende effekt og betydning.

Vi kan kontaktes på mail jo.je@mail.dk eller telefon 23239175

John og Zenia Jensen, Holbækvej 250, 4100 Ringsted

Henrik Fobian 12.11.2022 15:52

Hej. Jeg skal bruge nogle gode bøffer til nytårsaften. (12-15 stk). Er det muligt at bestille dem hos dig?. Mvh Henrik Fobian

Carl-Johan Schwenn Madsen 19.01.2021 20:51

Hej,
Hvor stor en kummefryser skal man have for at kunne huse en kvart ko?
Er kg prisen med involde og knogler eller efter partering?

Tak,
Vh Carl-Johan

Linda kristensen 12.05.2018 13:47

Hej
Jeg vil gerne købe 10 kg hakket oksekød fra jeres dexterkvæg når i slagter til august. Er det muligt.?
Hilsen Linda

john 12.05.2018 18:13

Hej Linda. Det kan du godt. Send en mail til mig på jo.je@mail.dk med dit telefon nummer, så skriver elelr ringer jeg når det er tid. Måske lidt hurtigere. hyg

Nyeste kommentarer

12.11 | 15:52

Hej. Jeg skal bruge nogle gode bøffer til nytårsaften. (12-15 stk). Er d...

10.10 | 18:16

Hej, jeg vil købe 7 hornløse eller afhornede kvier til Tjekkiet. Kom g...

05.10 | 19:09

Kan I give et tilbud på fælge og vinterhjul til Skoda Octavia, tak ! :)

02.06 | 19:40

Hej Anette......De kan vi godt finde ud af. Ring evt. 23239175. John