HOLBÆKVEJENS DEXTERKVÆG

Holbækvejens dexterkvæg

Salg af naturkød på Sjælland - Naturkød - Frilandskød

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i omsorgsdyr, Naturkød og Frilandskød eller du blot har spørgsmål til vores dyr. Vi har en liste som interesserede, der ønsker at købe kød i store eller mindre portioner, skrives på.

Vores dextere er Naturdyr og Frilandsdyr. De går ude sommer og vinter på græsmarker med mulighed for også at kunne gå ind i tørvejr eller læ efter dyrenes eget ønske. Dyrene går sjældent ind - hvad enten der er 30 graders frost eller 30 graders varme.

Vi slagter naturdyr og frilands dextere flere gange i løbet af året. Det kød vi ikke selv spiser sælger vi i 1/4 eller 1/2. Dyrene er parteret helt ud i detaljen. Alle kan selv deltage i parteringen og pakningen og dermed få kyndig vejledning, så der sker en optimal udnyttelse af alt kødet.

Prisen på dexter Naturkød og Frilandskød er i halve kr. 80 og i kvarte kr. 85.- pr. kg med moms. En kvart vejer ca 45  -  55 kg. 

Vi sælger også hakket oksekød med en fedt procent mellem 6-9 % - dog kun i mindste portioner af 10 kg. Ved Køb af 10 kg er prisen kr. 85.00 pr kg. inkl. moms. Ved køb af 25 kg hakket oksekød er prisen kr. 80.00 pr. kg med moms.

I starten havde vi vanskeligt ved at slagte og spise vores dextere. Vi har vænnet os til det, og har det fint med at spise kødet i dag - ud fra den betragtning og det perspektiv, at dyrene har haft det rigtig godt i hele deres levetid og haft optimale forhold - set fra dyrenes vinkel lige fra de var små. Det har altid kunne bevæge sig frit - ude som inde efter eget ønske.

Dexterne er typisk 2 år, når de slagtes, og det betyder også, at der er rigtig meget smag i kødet.

Det samme gør sig gældende i forhold til det foder vores dextere spiser.

Vores dextere får kun serveret naturfoder i form af græs eller wrap om vintere n - det vil sige usprøjtet foder og intet kunstgødning på markerne, hvilket udelukkende skal ses ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv - dels for vores dyr - men også for os, der spiser kødet.

Et andet element er det forhold, at Naturdyr og Frilandsdyr sjældent er syge, og fyldes derfor heller ikke med medicin. 

Vi transporterer selv vores dextere til slagteren i vores hestetrailer på samme måde som vi kører vores dyr på sommergræs. Vi vil ikke udsætte dyrene for en grim og kedelig oplevelse med transport på anden måde - end det de har prøvet før. De fortjener ikke at blive urolige eller stresset på den sidste køretur.

Da vi købte vores dextere havde vi sygdom tæt på kroppen, og blev i den forbindelse anbefalet kun at spise rent Naturkød og Frilandskød. Det er vores helt klare opfattelse, at det har haft en stor helbredende effekt og betydning.

Vi kan kontaktes på mail jo.je@mail.dk eller telefon 23239175

John og Zenia Jensen, Holbækvej 250, 4100 Ringsted

Salg af naturkød på Sjælland - Friland og omsorgsdyr

john 05.01.2018 19:24

Peter. Vores dyr får kun usprøjtet græs og usprøjtet wrap. Det er rene varer. Det kan du roligt spise. Vi slagter til august. Du skal bestille i god tid. John

peter 04.01.2018 20:27

samt hvornår slagte i næste gang

peter 04.01.2018 20:25

hej Jhon og Zenia
grundet sygdom (helbred) søger jeg rigtig kød/fedt
der for dette spørgsmål hvad foder i jeres kalve med ud over græs,,

Nyeste kommentarer

12.11 | 15:52

Hej. Jeg skal bruge nogle gode bøffer til nytårsaften. (12-15 stk). Er d...

10.10 | 18:16

Hej, jeg vil købe 7 hornløse eller afhornede kvier til Tjekkiet. Kom g...

05.10 | 19:09

Kan I give et tilbud på fælge og vinterhjul til Skoda Octavia, tak ! :)

02.06 | 19:40

Hej Anette......De kan vi godt finde ud af. Ring evt. 23239175. John